-полицейската драма с фентъзи елементи , чийто първи сезон се появи по bTV

...
-полицейската драма с фентъзи елементи , чийто първи сезон се появи по bTV
Коментари Харесай

Луцифер

-полицейската драма с фентъзи детайли, чийто първи сезон се появи по bTV Action през лятото, е като отворен прозорец в душна стая, през който с изключение на пресен въздух дохвърчат и песните на знайни и незнайни птици. Създателят му Том Капинос употребява за база едноименния персонаж от поредицата The Sandman (1989-1996) на любимецa ми Нийл Геймън. По-късно персонажът е доразвит от Майк Кери в Lucifer (2000-2006), а поредицата е оповестена под импринта Vertigo на " ДиСи Комикс ".

Fox пуска първия епизод на 26 януари 2016 година, а вторият сезон започва през септември същата година. Третият и към момента недовършен сезон потегля на 13 февруари 2017 г. 

В " Луцифер ", сходно на " Касъл ", " Доктор Розууд " и други, се срещаме с ексцентрична двойка. Тя е професионално ченге, своенравна, интелигентна, красива и неподкупна. Той е по предписание чаровник с специалност, нямаща нищо общо с детективската. Отношенията минават от искрено съревнование и доказване до другарство или освен това. При този вид двойки разговорът е занимателен, обстановките са разнородни и фенът не губи интерес.

Различното в " Луцифер " е това, че притежателят на нощния клуб " Лукс " - Луцифер Морнингстар, е самият стопанин на Ада, абдикирал от отговорностите си и пристигнал да се позабавлява в Лос Анджелис, място изцяло уместно, бих споделила, за един паднал ангел, като стартираме от името и минем към предлагането.  Купонът тече с цялостна мощ и очевидно нищо не може да накара героя да се върне на мястото си, даже изпратеният от Небесата ангел и негов брат - Амелданиел. В тази бохемска атмосфера, цялостна с дами, коли, алкохол попада симпатичната детектив Клои Декер от отдел " Убийства ". Сътрудничеството сред нея и Луцифер трансформира малко по малко нещата и всичко потегля в непредвидени направления.

Под видимо лековатия сюжет прозират доста безконечни и настоящи за цивилизацията ни тематики, поднесени без непотребна дидактика и с възприятие за комизъм. Личното ми чувство е, че " Луцифер " е подобаващ за дребни и огромни, фамилни и несемейни, стига те да не гледат прекомерно съществено на живота и да не са се лимитирали в границите на " по този начин би трябвало! ". Любознателните младежи пък биха могли да се срещнат и с " оригиналите ", въодушевили освен основателите на, само че и самия Нийл Геймън.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР